Черешня коктейльна
Черешня коктейльна

Черешня коктейльна

  

15 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 3 л

Ingredients

Черешня біла - 2,5 кг

Цукор - 2 кг

Вода - 2,25 л

Лимони - 1 шт.

Есенція ароматична зі смаком мигдалю - кілька крапель

Барвник харчовий - по 10 г оранжевого, зеленого та синього кольорів

Directions

1Вичавити сік з лимона.

2Влити в 3 ємності по 750 мл води. Додати по третині цукру, 1 ст. ложці соку лимона та 10 г барвника. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

3Зняти з вогню і залишити при кімнатній температурі на 2 години.

4Вимити черешню, видалити кісточки, зберігаючи плодоніжки. Наколоти кожну ягоду голкою для кращого проникнення барвника в м'якоть.

5Поставити сироп на вогонь, довести до кипіння, додати черешню і варити на маленькому вогні 7 хвилин.

6Додати в кожну каструлю ароматичну есенцію, прибрати з вогню. Залишити на 8 годин у прохолодному місці.

7Поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти з вогню.

8Розкласти черешню в стерилізовані банки. Рівномірно залити сиропом. Закупорити кришками.

9Зберігати у прохолодному місці.

ЧАС: 1 година + 10 годин витримки

00:00