Кекс кавовий
Кекс кавовий

Кекс кавовий

    ,

10 Квітня, 2019

Кексы и печенье (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 1,5 склянки

Розпушувач - 1 ч. ложка

Масло вершкове або маргарин - 185 г

Цукор - 1 склянка

Яйця - 3 шт.

Сметана - 1 склянка

Йогурт - 65 г

Горіхи волоські рубані - 50 г

ДЛЯ СИРОПУ:

Кава чорна міцна - 1 склянка

Цукор - 0,5 склянки

Коньяк - 2 ст. ложки

Вершки збиті

Шоколад

Directions

1Масло збити з цукром у пишну піну. Додати жовтки, збити, по черзі ввести сметану, йогурт і горіхи, всипати борошно з розпушувачем і швидко перемішати.

2Обережно ввести збиті в стійку піну білки.

3Викласти тісто в змащену маслом і посипану борошном форму. Випікати 35‑40 хвилин при 180°С. Перевірити готовність дерев'яною паличкою.

4Витримати кекс у формі близько 5 хвилин, потім викласти з форми й охолодити.

5СИРОП: Змішати каву, цукор і коньяк і уварити до розчинення цукру. Охолодити.

6Кекс проткнути в декількох місцях дерев'яною паличкою і просочити сиропом.

7Оформити вершками та шоколадом.

00:00