Буженина зі свинини з морквою та часником
Буженина зі свинини з морквою та часником

Буженина (зі свинини з морквою та часником)

    , ,

4 Березня, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Свинина - 1 окіст / близько 1,5 кг

Сало (бекон або грудинка) - 150 г

Морква - 2 шт.

Часник - 5 зубчиків

Суміш трав (орегано, базилік, лавровий лист) - 1 ч. ложка

Cіль

Перець чорний мелений

Directions

1Очистити овочі. Нарізати часник смужками, моркву - брусочками завдовжки 10‑12 см, завширшки 7 мм.

2Нарізати сало такими самими брусочками, як і моркву.

3Очистити окіст від шкіри та надлишків сала, залишивши шар завтовшки 5 мм. Зробити тонким ножем поперечні надрізи майже на всю довжину, нашпигувати морквою, салом і часником. Надрізати сало, що залишилося на поверхні, хрест-навхрест у вигляді решітки.

4Натерти окіст сіллю, перцем і травами. Покласти на середину аркуша пергаментного паперу, закрити конвертом.

5Запікати в розігрітій до 180°С духовці 1 годину.

6Через 50 хвилин зробити в папері надріз і розкрити його, щоб на м'ясі утворилася рум'яна скоринка.

00:00