Салат «Колслоу» у в’єтнамському стилі
11 Червня, 2019
Школа гастронома 2004 №13 (17) Август
- Cook: 35 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Капуста китайська - 300 г
Морква - 1 шт.
Цибуля червона - 0,5 шт.
Помідори черрі - 8 шт.
Креветки великі - 12 шт.
Кінза + м'ята + базилік - 1 склянка зелені
Імбир свіжий - шматочок завдовжки 1 см
Горіхи кеш'ю - 0,5 склянки
Олія - 2 ст. ложки
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Оцет рисовий або білий винний - 100 мл
Цукор коричневий - 1 ст. ложка
Чилі сушений мелений - 0,5 ч. ложки
Сіль
Directions
1Розігріти в сковороді олію, додати горіхи кеш'ю. Готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, доки горіхи не стануть золотистого кольору. Дістати горіхи шумівкою та викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
2Китайську капусту тонко нарізати. Моркву очистити та нарізати соломкою. Цибулю очистити та нарізати півкільцями. Помідори черрі, видаливши плодоніжки, розрізати на четвертинки. Викласти овочі в миску та перемішати.
3ЗАПРАВКА: У сотейник влити оцет, додати цукор і мелений чилі. Поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб розчинився весь цукор. Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температури. Посолити за смаком.
4Креветки відварити, остудити й очистити.
5Зелень вимити, обсушити паперовими серветками і дрібно нашаткувати. Імбир очистити, натерти на крупній тертці. Кеш'ю крупно нарубати ножем.
6Додати в салат горіхи, креветки, імбир і зелень. Полити заправкою.