Компот вишневий натуральний з прянощами без цукру

    

6 Червня, 2017

Экспресс-заготовки для тех, у кого много дел
Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Вишня

Вода

Гвоздика

Перець духмяний горошком або

Ванільний цукор

Directions

1Цілими або очищеними від кісточок плодами заповнити банки на 2/3, весь час ущільнюючи. Закип'ятити воду, кинути в неї кілька бутонів гвоздики, горошки духмяного перцю або щіпку ванільного цукру і залити банки з плодами.

2Стерилізувати в киплячій воді: банки 0,5 л - 10-12 хвилин, 1 л - 13-15 хвилин, 3 л - 30 хвилин.

3Компот з кислої вишні пастеризувати при температурі 85°C: банки 0,5 л - 10-15 хвилин, 1 л - 15 хвилин.

4Закупорені банки охолодити в каструлі, доливаючи холодну воду.

00:00