Экспресс-заготовки для тех, у кого много дел
Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)
Ingredients
Вишня
Вода
Гвоздика
Перець духмяний горошком або
Ванільний цукор
Directions
1Цілими або очищеними від кісточок плодами заповнити банки на 2/3, весь час ущільнюючи. Закип'ятити воду, кинути в неї кілька бутонів гвоздики, горошки духмяного перцю або щіпку ванільного цукру і залити банки з плодами.
2Стерилізувати в киплячій воді: банки 0,5 л - 10-12 хвилин, 1 л - 13-15 хвилин, 3 л - 30 хвилин.
3Компот з кислої вишні пастеризувати при температурі 85°C: банки 0,5 л - 10-15 хвилин, 1 л - 15 хвилин.
4Закупорені банки охолодити в каструлі, доливаючи холодну воду.