1Збити міксером масло, цукрову пудру та білки в густу масу.
2Додати ваніль і терту цедру лимона, фундук і борошно. Замісити м’яке однорідне тісто і залишити у холодильнику не менше ніж на 1 годину.
3Потім з нього вирізати невеликі кульки та сформувати півмісяці.
4Розташувати печиво на деку, накритому папером для випічки. Випікати 14 хвилин при 200°С (не підсмажувати, щоб солодощі танули в роті), потім вийняти з духовки.
5Дати охолонути кілька хвилин і посипати великою кількістю цукрової пудри.
6Зберігати у добре закритій коробці.
Горіхові півмісяці особливо популярні в Німеччині та Австрії, і їхня назва змінюється залежно від регіону - булочки, місяці, корови або просто печиво. Їх можна готувати за три тижні до Різдва, бо вони довгий час зберігаються в щільно закритій тарі та в прохолодному місці.