Печиво «Горіхові півмісяці»
Печиво «Горіхові півмісяці»

Печиво «Горіхові півмісяці»

    ,   , ,

12 Листопада, 2019

Ирина Катеринска. Малка книжка за Коледа

Ingredients

Масло кімнатної температури - 250 г

Цукрова пудра - 90 г + для посипання

Лимон - 0,5 шт. (терта шкірка)

Ванільна есенція - 0,5 ч. ложки

Борошно - 380 г

Фундук -100 г дрібно мелених горіхів

Яйця - 2 білки

Directions

1Збити міксером масло, цукрову пудру та білки в густу масу.

2Додати ваніль і терту цедру лимона, фундук і борошно. Замісити м’яке однорідне тісто і залишити у холодильнику не менше ніж на 1 годину.

3Потім з нього вирізати невеликі кульки та сформувати півмісяці.

4Розташувати печиво на деку, накритому папером для випічки. Випікати 14 хвилин при 200°С (не підсмажувати, щоб солодощі танули в роті), потім вийняти з духовки.

5Дати охолонути кілька хвилин і посипати великою кількістю цукрової пудри.

6Зберігати у добре закритій коробці.

Горіхові півмісяці особливо популярні в Німеччині та Австрії, і їхня назва змінюється залежно від регіону - булочки, місяці, корови або просто печиво. Їх можна готувати за три тижні до Різдва, бо вони довгий час зберігаються в щільно закритій тарі та в прохолодному місці.

00:00