Хліб кукурудзяний (Мілібред)
хліб південно-африканська кухня вегетаріанське, дитяче, духовка, пісне
20 Квітня, 2020
Школа гастронома 2012 №6 (200) Март - Постные блюда
- Prep: 1 hr 10 mins
- Cook: 1 hr
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
Борошно пшеничне - 2,5 склянки
Борошно кукурудзяне - 2/3 склянки
Кукурудза консервована або заморожена - 200 г або 1 великий качан молочної кукурудзи
Дріжджі сухі - 5 г
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
Олія для змащування
Directions
1КОНСЕРВОВАНА КУКУРУДЗА: Кукурудзу відкинути на друшляк, промити теплою водою і дуже добре обсушити.
2ЗАМОРОЖЕНА КУКУРУДЗА: Акуратно розморозити кукурудзу в друшляку, встановленому в мисці, на найхолоднішій полиці холодильника. Викласти зерна на паперові рушники і дати добре обсохнути. Попередньо відварювати кукурудзу не потрібно - зерна дійдуть до готовності під час запікання.
3СВІЖА КУКУРУДЗА: Зрізати кукурудзяні зерна з качана.
4ВАРІАНТ 1: Просіяти пшеничне борошно з сіллю, додати дріжджі, цукор і сіль. Перемішати. Влити приблизно 1 склянку теплої води, додати кукурудзяне борошно та замісити м'яке тісто. Якщо тісто буде занадто крутим, влити ще трохи води. Додати кукурудзяні зерна, акуратно перемішати.
5ВАРІАНТ 2: Просіяти пшеничне борошно з сіллю, додати кукурудзяне борошно, кукурудзяні зерна, дріжджі, сіль і цукор. Перемішати, влити поступово приблизно 1 склянку теплої (38‑40°С) води і замісити м'яке, не дуже рідке тісто. Місити не більш 1‑2 хвилин.
6Форму для випічки змастити олією, викласти тісто, накрити змащеним оією пергаментом і залишити в теплому місці на 1 годину.
7Переставити форму з тістом у розігріту до 180°С духовку на 1 годину. Щоб скоринка хліба підрум'янилася, за 15 хвилин до готовності зняти пергамент.