Хліб кукурудзяний (Мілібред)
Хліб кукурудзяний (Мілібред)

Хліб кукурудзяний (Мілібред)

      , , ,

20 Квітня, 2020

Школа гастронома 2012 №6 (200) Март - Постные блюда

  • Prep: 1 hr 10 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне - 2,5 склянки

Борошно кукурудзяне - 2/3 склянки

Кукурудза консервована або заморожена - 200 г або 1 великий качан молочної кукурудзи

Дріжджі сухі - 5 г

Цукор - 2 ст. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

Олія для змащування

Directions

1КОНСЕРВОВАНА КУКУРУДЗА: Кукурудзу відкинути на друшляк, промити теплою водою і дуже добре обсушити.

2ЗАМОРОЖЕНА КУКУРУДЗА: Акуратно розморозити кукурудзу в друшляку, встановленому в мисці, на найхолоднішій полиці холодильника. Викласти зерна на паперові рушники і дати добре обсохнути. Попередньо відварювати кукурудзу не потрібно - зерна дійдуть до готовності під час запікання.

3СВІЖА КУКУРУДЗА: Зрізати кукурудзяні зерна з качана.

4ВАРІАНТ 1: Просіяти пшеничне борошно з сіллю, додати дріжджі, цукор і сіль. Перемішати. Влити приблизно 1 склянку теплої води, додати кукурудзяне борошно та замісити м'яке тісто. Якщо тісто буде занадто крутим, влити ще трохи води. Додати кукурудзяні зерна, акуратно перемішати.

5ВАРІАНТ 2: Просіяти пшеничне борошно з сіллю, додати кукурудзяне борошно, кукурудзяні зерна, дріжджі, сіль і цукор. Перемішати, влити поступово приблизно 1 склянку теплої (38‑40°С) води і замісити м'яке, не дуже рідке тісто. Місити не більш 1‑2 хвилин.

6Форму для випічки змастити олією, викласти тісто, накрити змащеним оією пергаментом і залишити в теплому місці на 1 годину.

7Переставити форму з тістом у розігріту до 180°С духовку на 1 годину. Щоб скоринка хліба підрум'янилася, за 15 хвилин до готовності зняти пергамент.

00:00