журавлиний мус
журавлиний мус

Мус журавлинний

    ,

11 Вересня, 2018

100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Вегетарианский стол (Семь поварят)

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4 порції / 8 порцій

Ingredients

Журавлина - 200 г / 100 г

Вода - 300 мл / 1,1 л

Манна крупа - 3 ст. ложки / 5 ст. ложок

Цукор - 100 г / 6 ст. ложок

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Залити журавлину гарячою водою та довести до кипіння, варити 5 хвилин. Злити відвар. Протерти ягоди крізь дрібне сито.

2Всипати в ягідний відвар цукор і повністю його розчинити.

3Довести до кипіння і тонкою цівкою ввести манну крупу. Проварити до загустіння 5 хвилин.

4Змішати протерті ягоди з соком, остудити.

5Збити вінчиком до утворення пишної маси.

журавлиний мус

ВАРІАНТ 2:

1Журавлину розім'яти та віджати сік.

2Вичавки залити водою та прокип'ятити. Відвар процідити і, додавши цукор, довести до кипіння.

3Манну крупу розвести журавлинним соком, поєднати з киплячим сиропом і варити до загусання.

4Масу охолодити, збити міксером, вилити на деко, дати застигнути і розрізати на порції.

журавлинний мус

ЧАС:
варіант 1 - 25 хвилин
варіант 2 - 45 хвилин

00:00