Шийки лангустів з бананами
страви з морепродуктів духовка
18 Грудня, 2018
100 лучших блюд из морепродуктов (Очень просто!)
Ingredients
Лангусти - 4 очищені шийки
Банани - 2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Сир твердих сортів тертий - 3 ст. ложки
Олія - 1 склянка
ДЛЯ СОУСУ:
Майонез - 500 мл
Борошно - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Сир «Пармезан» тертий - 2 ст. ложки
Лавровий лист - 1 шт.
Мускатний горіх тертий - 0,3 ч. ложки
Перець рожевий мелений
Сіль
Directions
СОУС:
1У молоко покласти мускатний горіх і лавровий лист, посолити та поперчити, перемішати.
2Борошно підсмажити на олії до золотистого кольору, додати його в молоко та ретельно перемішати, щоб не утворилося грудочок.
3Потім всипати сир, перемішати. Суміш, безперервно помішуючи, прогріти на слабкому вогні, доки вона не загусне. Зняти з вогню, витягти лавровий лист.
ЛАНГУСТИ:
1Банани очистити, розрізати уздовж навпіл, обсмажити в киплячій олії, а потім обсушити від надлишків жиру.
2Цибулю та часник дрібно порубати, обсмажити в гарячій олії до золотистого кольору.
3Після цього додати шийки лангустів і, помішуючи, обсмажувати їх 8‑10 хвилин.
4У форму для запікання викласти банани, потім лангусти з цибулею та часником. Залити соусом, посипати сиром. Запікати в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин.
5Готову страву подавати гарячою.