пиріг з яблуками, мигдалем та родзинками
пиріг з яблуками, мигдалем та родзинками

Пиріг яблучний святковий розсипчастий

    ,

23 Вересня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 5 склянок

Цукор - 200 г

Масло вершкове - 200 г

Яйця - 5 жовтків

Горілка - 2 чарки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука - 10 шт. середніх

Вино біле сухе - 4 чарки

Родзинки невеликі - 200 г

Мигдаль - 200 г

Цукор - 200 г

Цукати лимонні й апельсинові - 100 г

Чай

Directions

1Жовтки ретельно розтерти з цукром до білого кольору. Додати горілку, розм'якшене масло або маргарин, всипати борошно та швидко вимішати тісто.

НАЧИНКА:

1Родзинки на 10‑20 хвилин залити гарячим чаєм.

2Яблука очистити від шкірки та серединок, нарізати шматочками та скласти в каструлю. Влити вино, додати родзинки, цукор і подрібнений солодкий мигдаль. Тушкувати яблука на слабкому вогні до м'якості.

3Всипати в начинку подрібнені цукати, все добре перемішати й охолодити.

ПИРІГ:

1Тісто розкачати нетонким пластом і вирізати з нього два кола потрібної величини (за розміром форми або сковороди).

2Перекласти один пласт тіста на дно та стінки сковороди і трохи ущільнити руками. Тісто в декількох місцях проколоти виделкою, викласти на нього добре остиглу начинку, накрити її другим шаром тіста і зліпити краї. Змастити поверхню збитим яйцем або жовтком і посипати крупним цукром.

3Випікати пиріг в нежаркій духовці близько 1 години.

4До трохи остиглого або холодного пирога окремо подати цукрову пудру та молоко.

00:00