Салат з курки по-кубинськи / «Сонячний»
13 Червня, 2017
100 необычных блюд (Очень просто!)
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Курка - 200 г відвареного м'яса / 2 відварені грудки
Апельсини - 2 шт.
Яблука - 1 шт.
Лимони - 2 ст. ложки соку / 1 шт.
Майонез - 1 ст. ложка / 5 ст. ложок
Соус томатний - 1 ст. ложка (варіант 1)
Аджика або гострий томатний соус - 3 ст. ложки (варіант 2)
Cіль
Перець чорний мелений
Directions
1Відварну курячу грудку нарізати невеликими тонкими скибочками. Апельсини очистити від шкірки, розділити на дольки, видалити перегородки та кісточки, кожну дольку розрізати на 2‑3 частини або нарізати тонкими скибочками. З лимона віджати сік. Яблуко очистити від шкірки і серцевини, нарізати соломкою або тонкими скибочками, полити половиною лимонного соку (варіант 2).
2ЗАПРАВКА (варіант 1): Змішати майонез, лимонний сік і томатний соус.
3ЗАПРАВКА (варіант 2): Майонез змішати з аджикою, залишками лимонного соку, сіллю і перцем, трохи збити вінчиком до однорідності.
4Усе з'єднати, перемішати, полити заправкою. Ще раз акуратно перемішати і дати трохи настоятися.