Паска заварна
солодка випічка Великдень, духовка, святкове
24 Березня, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 9 hrs
- Cook: 3 hrs
- Yields: 12-15 шт.
Ingredients
Борошно - 1,5 кг
Масло вершкове розтоплене - 125 мл + для змащування форми
Вода - 125 мл
Яйця - 3 шт. + 1 шт. для змащування
Молоко - 250 мл
Дріжджі свіжі - 70 г
Цукор - 80 г
Чай чорний свіжозаварений - 500 мл
Родзинки - 80 г
Мускатний горіх - 1 щіпка
Шафран - 0,25 ч. ложки порошку
Сіль - 2 ч. ложки
Directions
1Залити дріжджі 125 мл теплої води.
2Закип'ятити половину молока, заварити 100 г борошна. Добре розмішати.
3Коли дріжджі підійдуть, змішати їх з завареним борошном. Додати залишки закип'яченого теплого молока, сіль і яйця. Підсипати борошно, вимісити густе тісто, залишити в теплому місці на 6‑7 годин.
4Влити в тісто, що підійшло, підігріте масло та невеликими порціями теплий чай з розчиненим цукром. Додати мускатний горіх і шафран. Всипати майже всю решту борошна при безперервному помішуванні.
5Викласти тісто на стіл і вибивати, доки не з'являться бульбашки.
6Помістити в змащену маслом форму, накрити теплим рушником і залишити підходити на 1 годину.
7Знову викласти на стіл, перемішати з родзинками, ще раз обережно вибити і дати підійти в тому ж посуді (30 хвилин).
8Розкласти тісто в змащені маслом форми, дати ще раз підійти.
9Змастити верх пасок яйцем і випікати при 180°С до рум'яної скоринки.
ЧАС: 3 години + 9 годин на розстойку тіста