Котлети з гречки з грибами
каші та круп'яні страви, страви з грибів здорове харчування
3 Червня, 2020
249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)
Ingredients
Гречана крупа - 1 склянка
Вода - 2 склянки
Гриби (печериці, лісові гриби) відварені - 700‑800 г
Цибуля ріпчаста - 2‑3 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
Петрушка або кріп - зелень
Борошно або панірувальні сухарі
Directions
ГРЕЧАНА КАША:
1Гречану крупу добре промити, залити холодною водою, накрити кришкою і довести до кипіння на сильному вогні. Зменшити вогонь до середнього і варити, не перемішуючи, доки гречка не вбере в себе воду.
2Ближче до кінця варіння вогонь зменшити до мінімального і, помішуючи, варити кашу, доки не випарується вся волога.
3Каструлю з готовою кашею обернути махровим рушником і залишити на 10‑15 хвилин.
4Кашу, що упріла, посолити і перемішати.
ГРИБНИЙ ФАРШ:
1Гриби нарізати скибочками, варити 20 хвилин в підсоленій воді.
2Цибулю очистити і дрібно нарізати. Зелень порубати.
3На розігрітій сковороді обсмажувати цибулю 2‑4 хвилини.
4Додати гриби і смажити разом із цибулею, помішуючи, 10‑15 хвилин. Потім посолити, поперчити і охолодити грибну масу.
5Смажені гриби з цибулею покласти в блендер і подрібнити (або прокрутити через м'ясорубку).
КОТЛЕТИ:
1У грибний фарш потроху вмішати гречану кашу так, щоб вийшла щільна густа маса. Додати в фарш зелень і перемішати (смак страви буде залежати від співвідношення гречаної каші та грибів). Маса має вийти в'язкою, щоб з неї можна було ліпити котлети.
2Руками, змоченими у воді, сформувати котлети, обваляти їх у борошні або панірувальних сухарях.
3Котлети викласти на добре розігріту сковороду з антипригарним покриттям і обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки.
4Потім зменшити вогонь, накрити кришкою і довести до готовності за 3‑5 хвилин.