Дім сум (з креветками)
закуски, пельмені, вареники, галушки, страви з морепродуктів китайська кухня на пару, пароварка
28 Липня, 2020
Душевная кухня №2 Салаты здоровья (Семь поварят)
- Cook: 1 hr 20 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 3 склянки
Вода - 1 склянка
Олія - 1 ст. ложка
ДЛЯ ФАРШУ:
Креветки очищені - 400 г
Соус соєвий - 2 ст. ложки
Вино рисове - 2 ст. ложки
Борошно кукурудзяне - 1 ст. ложка
Цукор - 1 ст. ложка
Перець чорний мелений
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Салат зелений
Соус соєвий
Петрушка - зелень
Directions
1Борошно насипати гіркою на стіл, в центрі зробити поглиблення. Влити в борошно, помішуючи, 0,5 склянки гарячої води, потім 1/3 склянки холодної води. Додати олію та замісити тісто. Накрити його серветкою і залишити на 30 хвилин.
2ФАРШ: Креветок порубати, змішати з 4 ст. ложками води, соєвим соусом, вином, цукром і перцем до утворення однорідної маси. Всипати, помішуючи, кукурудзяне борошно та перемішати.
3Тісто розкачати в джгут і нарізати невеликими шматочками. Розкачати з них кружальця діаметром 6 см.
4На середину кожного кружальця покласти начинку, краї тіста защипнути.
5На решітку пароварки покласти листя зеленого салату, на них - пельмені, варити на пару 20 хвилин.
6Подавати з соєвим соусом, посипавши рубаною зеленню петрушки.