250 рецептов от простуды и гриппа / 299 рецептов заготовок без соли и сахара (Еда, которая лечит)
Ingredients
Часник
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Підготовлені чисті зубки часнику нарізати на довгі тонкі шматочки та укласти тонким шаром на сито або натягнуту марлю. Сушити близько 5 годин при 50‑60°C.
2Потім висушений часник подрібнити в борошно та зберігати в закритій скляній банці в прохолодному, темному місці. У такому вигляді часник зберігає свої властивості та використовується як свіжий.
ВАРІАНТ 2:
1Головки часнику очистити від лушпиння та нарізати дрібними кружальцями.
2Сушити часник на сонці 3‑5 днів або ж у духовці на деку або решітці, покритих пергаментним папером, 30‑40 хвилин при температурі 50°С.
3Висушений часник охолодити, скласти в банки і щільно закупорити, щоб не вивітрився запах.