Варення в'ялене
Варення в'ялене

Варення в’ялене

  

3 Квітня, 2019

Ольга Фер. Кулинарный бал

Ingredients

Абрикоси

Яблука солодкі

Цукор

Directions

1Абрикоси порізати на довільні шматочки, вийняти кісточку, розкласти на дні просторої ємності та винести на сонце (на лоджію) дня на 2.

2Підв'ялені абрикоси помістити в каструлю, пересипати цукром, додати очищені від шкірки солодкі яблука та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння.

ВАРІАНТ 1:

1Варити хвилин 5 (як варення «п'ятихвилинку») при постійному помішуванні.

2При появі солодкої оранжевої пінки вогонь вимкнути, пінку зняти, а варення викласти у вазочку й одразу ж подавати.

ВАРІАНТ 2:

1Після закипання варити на великому вогні при інтенсивному помішуванні до «уварювання» цукру та часткового ущільнення маси.

2Зняти з вогню та винести на холод.

3Вживати остиглим з гарячим молоком і з гарячими запашними від кунжуту свіжими коржами.

00:00