1Абрикоси порізати на довільні шматочки, вийняти кісточку, розкласти на дні просторої ємності та винести на сонце (на лоджію) дня на 2.
2Підв'ялені абрикоси помістити в каструлю, пересипати цукром, додати очищені від шкірки солодкі яблука та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння.
ВАРІАНТ 1:
1Варити хвилин 5 (як варення «п'ятихвилинку») при постійному помішуванні.
2При появі солодкої оранжевої пінки вогонь вимкнути, пінку зняти, а варення викласти у вазочку й одразу ж подавати.
ВАРІАНТ 2:
1Після закипання варити на великому вогні при інтенсивному помішуванні до «уварювання» цукру та часткового ущільнення маси.
2Зняти з вогню та винести на холод.
3Вживати остиглим з гарячим молоком і з гарячими запашними від кунжуту свіжими коржами.