Качина грудка в шубці з картоплі
страви з птиці Великдень, духовка, святкове
9 Січня, 2020
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 30 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Качка - 2 невеликі грудки зі шкірою
Яйця - 1 шт.
Борошно - 50 г
Картопля - 100‑120 г
Морква - 1 шт.
Гірчиця пастоподібна - 2 ч. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Олія для смаження
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Яблука - 0,5 шт.
Шпинат свіжий - 20 г
Сир вершковий твердий - 50 г
ДЛЯ СОУСУ:
Портвейн - 100 г
Вода - 50 мл
Смородина чорна - 100 г
Бодян - 1 зірочка
Гвоздика - 3‑4 бутона
ДЛЯ ГАРНІРУ:
Яблука зелені - 1 шт.
Олія для смаження
Directions
1Зробити у філе поздовжній надріз у вигляді кишені та неглибокі ромбоподібні надрізи на шкірі. Посолити, поперчити, натерти гірчицею.
2НАЧИНКА: Очистити половину яблука від шкірки, видалити серцевину, нарізати кубиками. Натерти сир на крупній тертці. Обдати окропом шпинат. Все змішати.
3Нафарширувати качку.
4Натерти очищені картоплю та моркву на крупній тертці, змішати з борошном, сіллю та яйцем.
5Обваляти качину грудку в картопляній масі, обсмажувати на розпеченій олії по 5‑6 хвилин з обох боків.
6Потім запікати при 160°С 8‑10 хвилин.
7ГАРНІР: Нарізати яблуко кружальцями, видалити серцевину, обсмажити на олії з обох боків до м'якості.
8СОУС: Подрібнити половину смородини в блендері з водою. Випарувати наполовину портвейн, додати протерті ягоди, проварити, всипати спеції та цілі ягоди.