Качина грудка в шубці з картоплі
Качина грудка в шубці з картоплі

Качина грудка в шубці з картоплі

    , ,

9 Січня, 2020

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Качка - 2 невеликі грудки зі шкірою

Яйця - 1 шт.

Борошно - 50 г

Картопля - 100‑120 г

Морква - 1 шт.

Гірчиця пастоподібна - 2 ч. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Олія для смаження

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука - 0,5 шт.

Шпинат свіжий - 20 г

Сир вершковий твердий - 50 г

ДЛЯ СОУСУ:

Портвейн - 100 г

Вода - 50 мл

Смородина чорна - 100 г

Бодян - 1 зірочка

Гвоздика - 3‑4 бутона

ДЛЯ ГАРНІРУ:

Яблука зелені - 1 шт.

Олія для смаження

Directions

1Зробити у філе поздовжній надріз у вигляді кишені та неглибокі ромбоподібні надрізи на шкірі. Посолити, поперчити, натерти гірчицею.

2НАЧИНКА: Очистити половину яблука від шкірки, видалити серцевину, нарізати кубиками. Натерти сир на крупній тертці. Обдати окропом шпинат. Все змішати.

3Нафарширувати качку.

4Натерти очищені картоплю та моркву на крупній тертці, змішати з борошном, сіллю та яйцем.

5Обваляти качину грудку в картопляній масі, обсмажувати на розпеченій олії по 5‑6 хвилин з обох боків.

6Потім запікати при 160°С 8‑10 хвилин.

7ГАРНІР: Нарізати яблуко кружальцями, видалити серцевину, обсмажити на олії з обох боків до м'якості.

8СОУС: Подрібнити половину смородини в блендері з водою. Випарувати наполовину портвейн, додати протерті ягоди, проварити, всипати спеції та цілі ягоди.

00:00