Кекс великодній по-англійськи
солодка випічка англійська кухня Великдень, духовка, святкове
22 Березня, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6-8 порцій
Ingredients
Мигдаль - 200 г
Масло вершкове - 200 г + для змащування форми
Цукор - 200 г
Борошно - 100 г
Розпушувач - 1 ч. ложка
Імбир - невеликий шматочок кореня
Яйця - 5 шт.
Родзинки - 200 г
Курага - 100 г
Апельсини - 1 шт. (цедра)
Лікер апельсиновий - 5 ст. ложок
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Яйця - 2 білки
Лимон - 1 ст. ложка соку
Цукрова пудра - 450 г
Directions
1Залити мигдаль окропом на 4‑5 хвилин. Очистити, обсушити, обсмажувати на сухій сковороді 30 хвилин. Змолоти в борошно в кавомолці.
2Натерти імбир на найдрібнішій тертці.
3Промити родзинки та курагу, замочити в теплій воді на 20‑30 хвилин, злити воду, обсушити. Нарізати курагу невеликими шматочками.
4Збити розм'якшене масло з цукром до кремоподібної консистенції. Додати просіяне з розпушувачем борошно, мигдалеве борошно, натертий імбир і цедру апельсина. Добре перемішати.
5Збити яйця до щільної консистенціїта акуратно ввести в тісто, добре перемішати. Додати родзинки, курагу та лікер.
6Викласти тісто в змащену маслом форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин.
7ГЛАЗУР: Збити білки з лимонним соком, поступово ввести цукрову пудру.
8Покрити готовий кекс глазур'ю.