Кекс великодній по-англійськи
Кекс великодній по-англійськи

Кекс великодній по-англійськи

      , ,

22 Березня, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

Мигдаль - 200 г

Масло вершкове - 200 г + для змащування форми

Цукор - 200 г

Борошно - 100 г

Розпушувач - 1 ч. ложка

Імбир - невеликий шматочок кореня

Яйця - 5 шт.

Родзинки - 200 г

Курага - 100 г

Апельсини - 1 шт. (цедра)

Лікер апельсиновий - 5 ст. ложок

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

Яйця - 2 білки

Лимон - 1 ст. ложка соку

Цукрова пудра - 450 г

Directions

1Залити мигдаль окропом на 4‑5 хвилин. Очистити, обсушити, обсмажувати на сухій сковороді 30 хвилин. Змолоти в борошно в кавомолці.

2Натерти імбир на найдрібнішій тертці.

3Промити родзинки та курагу, замочити в теплій воді на 20‑30 хвилин, злити воду, обсушити. Нарізати курагу невеликими шматочками.

4Збити розм'якшене масло з цукром до кремоподібної консистенції. Додати просіяне з розпушувачем борошно, мигдалеве борошно, натертий імбир і цедру апельсина. Добре перемішати.

5Збити яйця до щільної консистенціїта акуратно ввести в тісто, добре перемішати. Додати родзинки, курагу та лікер.

6Викласти тісто в змащену маслом форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин.

7ГЛАЗУР: Збити білки з лимонним соком, поступово ввести цукрову пудру.

8Покрити готовий кекс глазур'ю.

00:00