Торт Егг-ног
Торт Егг-ног

Торт Егг-ног

    , ,

4 Лютого, 2019

Baking Heaven 2016 Christmas Heaven

  • Yields: 10-12 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТОРТУ З КОРИЦЕЮ:

Борошно звичайне - 325 г

Борошно кукурудзяне - 50 г

Пекарський порошок - 4,5 ч. ложки

Масло - 225 г

Цукрова пудра - 200 г

Цукор світло-коричневий - 200 г

Кориця мелена - 1 ст. ложка

Ванільний екстракт - 1 ч. ложка

Яйця - 5 великих білків

Молоко цільне - 250 мл

ДЛЯ КРЕМУ ЕГГ-НОГ:

Масло - 250 г

Цукрова пудра - 650 г

Ванільний екстракт - 1 ч. ложка

Віскі, бренді або ром - 3 ст. ложки

Сіль - 1 щіпка

Directions

1Підігріти духовку до 180°C (газова позначка 4). Трохи змастити та обережно вистелити три круглі форми 20 см пергаментним папером.

2ТІСТО: Міксером збивати масло та цукор у великій мисці, доки маса не побіліє та не стане пишною. Додати ваніль та яйця, по одному за один раз, і збивати їх, доки маса не стане гладкою та однорідною. Змішати з борошном, звичайним і кукурудзяним, пекарським порошком та кориці в три прийоми, чергуючи з молоком.

3Рівномірно розподілити тісто між формами та випікати 25‑30 хвилин або доки торт не почне відходити від краю форми, а сірник, вставлений у середину, вийде чистим.

4Залишити торти охолоджуватися у формах на 10 хвилин, перш ніж переносити на дротяну стійку для повного охолодження. За допомогою великого зубчастого ножа підрівняти торти.

5МАСЛЯНИЙ КРЕМ: Покласти масло у велику миску та повільно збивати з цукровою пудрою, на високій швидкості, доки крем не стане легким і пухнастим. Додати ваніль, алкоголь та сіль і збивати разом 2 хвилини.

6Покласти перший шар на стійку або блюдо та розмазати шар масляного крему. Потім покласти другий шар, змастити кремом і повторювати, доки зверху не опиниться останній шар торту. Розподілити залишки крему зверху та по боках торту. Прикрасити крихтою, посипаючи навколо зовнішнього боку торта.

Рецепт Едда Кімбера (Edd Kimber)

00:00