Торт Егг-ног
солодка випічка духовка, Різдво, святкове
4 Лютого, 2019
Baking Heaven 2016 Christmas Heaven
- Yields: 10-12 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТОРТУ З КОРИЦЕЮ:
Борошно звичайне - 325 г
Борошно кукурудзяне - 50 г
Пекарський порошок - 4,5 ч. ложки
Масло - 225 г
Цукрова пудра - 200 г
Цукор світло-коричневий - 200 г
Кориця мелена - 1 ст. ложка
Ванільний екстракт - 1 ч. ложка
Яйця - 5 великих білків
Молоко цільне - 250 мл
ДЛЯ КРЕМУ ЕГГ-НОГ:
Масло - 250 г
Цукрова пудра - 650 г
Ванільний екстракт - 1 ч. ложка
Віскі, бренді або ром - 3 ст. ложки
Сіль - 1 щіпка
Directions
1Підігріти духовку до 180°C (газова позначка 4). Трохи змастити та обережно вистелити три круглі форми 20 см пергаментним папером.
2ТІСТО: Міксером збивати масло та цукор у великій мисці, доки маса не побіліє та не стане пишною. Додати ваніль та яйця, по одному за один раз, і збивати їх, доки маса не стане гладкою та однорідною. Змішати з борошном, звичайним і кукурудзяним, пекарським порошком та кориці в три прийоми, чергуючи з молоком.
3Рівномірно розподілити тісто між формами та випікати 25‑30 хвилин або доки торт не почне відходити від краю форми, а сірник, вставлений у середину, вийде чистим.
4Залишити торти охолоджуватися у формах на 10 хвилин, перш ніж переносити на дротяну стійку для повного охолодження. За допомогою великого зубчастого ножа підрівняти торти.
5МАСЛЯНИЙ КРЕМ: Покласти масло у велику миску та повільно збивати з цукровою пудрою, на високій швидкості, доки крем не стане легким і пухнастим. Додати ваніль, алкоголь та сіль і збивати разом 2 хвилини.
6Покласти перший шар на стійку або блюдо та розмазати шар масляного крему. Потім покласти другий шар, змастити кремом і повторювати, доки зверху не опиниться останній шар торту. Розподілити залишки крему зверху та по боках торту. Прикрасити крихтою, посипаючи навколо зовнішнього боку торта.
Рецепт Едда Кімбера (Edd Kimber)