Баклажани, фаршировані грибами (печерицями з болгарським перцем, помідорами, цибулею)
овочеві страви, страви з грибів духовка, здорове харчування
16 Листопада, 2019
249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)
Ingredients
Баклажани - 2 шт.
Перець болгарський - 1‑2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Помідори - 2 шт.
Печериці - 150 г
Часник - 2‑3 зубчики
Петрушка або кінза - зелень
Волоські горіхи
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1У баклажанів відрізати хвостики та нарізати кожен уздовж навпіл. З кожної половинки акуратно ножем або ложкою вирізати м'якоть.
2Викласти порожнисті човники баклажанів на деко або у форму для випічки, посолити їх зсередини. Запікати човники при 200°С близько 10‑15 хвилин.
3Цибулю очистити і дрібно нарізати. Перець, вирізавши насіннєву коробку, нарізати невеликими кубиками. М'якоть баклажанів нарізати кубиками. Печериці нарізати скибочками або невеликими кубиками. Зелень нашаткувати. Часник очистити і дрібно порубати.
4На розігрітій сковороді обсмажувати цибулю близько 2 хвилин.
5Додати перець і тушкувати разом із цибулею ще близько 4 хвилини, помішуючи.
6Додати баклажани і готувати, помішуючи, приблизно 7 хвилин, до готовності баклажанів. Посолити і поперчити.
7Коли баклажани будуть готові, можна додати до них натерті на тертушці або нарізані кубиками помідори без шкірки, перемішати і тушкувати ще 4 хвилини. Додати рубану зелень, часник і перемішати.
8В окремій сковороді готувати шампіньйони приблизно 8‑10 хвилин.
9З'єднати баклажани з грибами і добре перемішати.
10Човники баклажанів дістати з духовки та наповнити їх баклажаново-грибною начинкою. Зверху посипати баклажани сушеною або свіжою петрушкою. Запікати баклажани в нагрітій до 200°C духовці близько 10 хвилин.
11При подачі посипати рубаною зеленню.