баклажани фаршировані
баклажани фаршировані

Баклажани, фаршировані грибами (печерицями з болгарським перцем, помідорами, цибулею)

  ,   ,

16 Листопада, 2019

249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)

Ingredients

Баклажани - 2 шт.

Перець болгарський - 1‑2 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Помідори - 2 шт.

Печериці - 150 г

Часник - 2‑3 зубчики

Петрушка або кінза - зелень

Волоські горіхи

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1У баклажанів відрізати хвостики та нарізати кожен уздовж навпіл. З кожної половинки акуратно ножем або ложкою вирізати м'якоть.

2Викласти порожнисті човники баклажанів на деко або у форму для випічки, посолити їх зсередини. Запікати човники при 200°С близько 10‑15 хвилин.

3Цибулю очистити і дрібно нарізати. Перець, вирізавши насіннєву коробку, нарізати невеликими кубиками. М'якоть баклажанів нарізати кубиками. Печериці нарізати скибочками або невеликими кубиками. Зелень нашаткувати. Часник очистити і дрібно порубати.

4На розігрітій сковороді обсмажувати цибулю близько 2 хвилин.

5Додати перець і тушкувати разом із цибулею ще близько 4 хвилини, помішуючи.

6Додати баклажани і готувати, помішуючи, приблизно 7 хвилин, до готовності баклажанів. Посолити і поперчити.

7Коли баклажани будуть готові, можна додати до них натерті на тертушці або нарізані кубиками помідори без шкірки, перемішати і тушкувати ще 4 хвилини. Додати рубану зелень, часник і перемішати.

8В окремій сковороді готувати шампіньйони приблизно 8‑10 хвилин.

9З'єднати баклажани з грибами і добре перемішати.

10Човники баклажанів дістати з духовки та наповнити їх баклажаново-грибною начинкою. Зверху посипати баклажани сушеною або свіжою петрушкою. Запікати баклажани в нагрітій до 200°C духовці близько 10 хвилин.

11При подачі посипати рубаною зеленню.

00:00