Петрушка з плоским листям - 1 жменя дрібно нарізаної зелені
Фініки - 3 шт.
Шпинат - 1 склянка листя
Насіння гарбуза - 1 ч. ложка
М'ята - кілька листочків
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія оливкова extra virgin - 1 ч. ложка
Оцет винний білий - 1 ч. ложка
Соєвий соус темний - 1 ч. ложка
Апельсини - 1 шт. (сік)
ДЛЯ ПРИПРАВИ:
Квасоля стручкова зелена - 1 склянка
Цибуля червона - 1 шт.
Помідори черрі - 3 шт.
Directions
1Покласти в миску нарізані кубиками баклажан і тофу, перемішати з темним соєвим соусом, міріном, лаймовим соком і пластвіцями червоного перцю. Приправити сіллю та перцем і залишити маринуватися.
2Змішати у мисці зелену сочевицю, кіноа, петрушку та дрібно нарізані фініки, посолити та поперчити. Відставити.
3ЗАПРАВКА: Збити в іншій мисці оливкову олію, білий винний оцет, темний соєвий соус і апельсиновий сік, приправити сіллю та перцем. Відставити.
4ПРИПРАВА: Варити стручкову квасолю в каструлі з киплячою солоною водою 5 хвилин, злити, потім порубати. Змішти у мисці з дрібно нарізаними червоною цибулею та помідорами черрі, сіллю та перцем. (Приправа розрахована на 2 порції. Додаткову порцію зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 3 днів.)
5Розігріти сковороду на середньому вогні; покласти баклажан, тофу та маринад; смажити, не ворушачи, по 2‑3 хвилини з обох боків або до золотисто-коричневого кольору.
6Перемістити суміш зеленої сочевиці у чашу, потім додати баклажан, тофу та шпинат. Покласти приправу зі стручкової квасолі та полити заправкою. Зверху додати насіння гарбуза разом із листя м'яти.