Баклажани, запечені з помідорами та грибами
закуски, овочеві страви, страви з грибів духовка, низькокалорійне, швидко
17 Вересня, 2016
Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто
Душевная кухня №1 (Семь поварят)
- Prep: 40 mins
- Cook: 35 mins
- Yields: 6-8 порцій / 4 порції
Ingredients
Баклажани - 500 г / 2 шт.
Помідори - 250 г / 2 шт.
Гриби - 300 г свіжіх або заморожених / 70 г варених
Сметана - 200 г / 2 ст. ложки
Сир твердий - 100 г / 2 ст. ложки тертого
Часник - 3 зубчики / 1 ч. ложка рубленого
Базилік сушений - 0,5 ч. ложки (для варіанту 2)
Олія - для змащування / 1 ст. ложка оливкової
Сіль
Directions
1ВАРІАНТ 1: Баклажани вимити, нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см, добре посолити і залишити на 30 хвилин (щоб не гірчили). Потім баклажани промити в холодній воді.
2ВАРІАНТ 2: Баклажани нарізати скибочками, посолити і залишити на 10 хвилин.
3Помідори та гриби нарізати кружальцями (якщо гриби невеликі, нарізати їх кубиками) або скибочками.
4Часник дрібно порубати. Сметану змішати з часником, для варіанту 2 - ще з базиліком.
5Сир натерти на дрібній тертці.
6У форму для запікання, злегка змащену маслом, викласти баклажани, трохи посолити. На баклажани покласти гриби, на гриби - помідори. Змастити сумішшю зі сметани з часником, посипати сиром, поставити в духовку.
7Запікати 30‑35 хвилин при 180°С до золотистої скоринки.
8При подачі викласти на листя салату й оформити зеленню петрушки або просто посипати зеленню.