Варення «смарагдове»
Варення «смарагдове»

Варення «смарагдове»

  

28 Березня, 2020

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Советы бабушки Агафьи / Умная усадьба)

Ingredients

Аґрус - 1 кг

Цукор - 1,4 кг

ДЛЯ ВІДВАРУ З ВИШНЕВОГО ЛИСТЯ:

Вишневе листя - 100 г

Вода - 3 склянки

Directions

1ВІДВАР З ВИШНЕВОГО ЛИСТЯ: Свіжі, здорові, ретельно вимиті листя залити водою, довести до кипіння і процідити.

2На підготовлених великих і середніх ягодах аґрусу зробити бічний надріз і за допомогою шпильки витягти насіння. Залити ягоди відваром з вишневого листя та поставити в холодне місце на 12 годин.

3Потім сік злити і на ньому приготувати цукровий сироп.

4Гарячим сиропом залити ягоди та варити 15 хвилин.

5За 2‑3 хвилини до закінчення варіння кинути у варення 10 свіжих вишневих листочків.

6Готове варення одразу ж розкласти в банки та закупорити бляшаними кришками.

Це варення має привабливий вигляд, ягоди в ньому смарагдово-зеленого кольору.

00:00