1ВІДВАР З ВИШНЕВОГО ЛИСТЯ: Свіжі, здорові, ретельно вимиті листя залити водою, довести до кипіння і процідити.
2На підготовлених великих і середніх ягодах аґрусу зробити бічний надріз і за допомогою шпильки витягти насіння. Залити ягоди відваром з вишневого листя та поставити в холодне місце на 12 годин.
3Потім сік злити і на ньому приготувати цукровий сироп.
4Гарячим сиропом залити ягоди та варити 15 хвилин.
5За 2‑3 хвилини до закінчення варіння кинути у варення 10 свіжих вишневих листочків.
6Готове варення одразу ж розкласти в банки та закупорити бляшаними кришками.
Це варення має привабливий вигляд, ягоди в ньому смарагдово-зеленого кольору.