Такос рибні з кремом чипотле
4 Вересня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 25 mins
- Cook: 5 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Риба біла (тиляпія, тріска, морський окунь, палтус або морський язик) - 115‑140 г філе без шкіри, нарізане товщиною 1,2‑1,3 см
Перець поблано мелений - 1 ч. ложка
Кмин мелений - 0,5 ч. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Перець чорний - 0,25 ч. ложки
Олія - 1 ст. ложка
Сметана або йогурт грецький - 0,5 склянки
Перець чипотле, консервований у соусі адобо, дрібно нарізаний - 1 ч. ложка
Тортильї кукурудзяні або пшеничні (15 см) - 12 шт.
Капуста або салат ромен подрібнені або шаткована брокколі - 2 склянки
Сальса - 1 склянка
Авокадо зрілий - 1 шт. (за бажання)
Кінза свіжа нарізана (за бажання)
Лайм - дольки
ДЛЯ ФРУКТОВОЇ САЛЬСИ:
Ананас або манго свіжі, дрібно нарізані - 1,5 склянки
Кінза свіжа нарізана - 2 ст. ложки
Мед - 1 ст. ложка
Лимон або лайм - 1 ч. ложка цедри + 1 ст. ложка соку
Перець чипотле, консервований у соусі адобо, дрібно нарізаний - 0,5‑1 ч. ложка
Directions
1Розморозити рибу, якщо вона заморожена, промити і висушити. У невеликій мисці перемішати перець поблано, кмин, сіль та чорний перець.
2Змастити обидва боки риби олією. Посипати сумішшю спецій і втерти пальцями.
3КРЕМ ЧИПОТЛЕ: В іншій невеликій мисці перемішати сметану (для варіанту 1) або грецький йогурт (для варіанту 2) та дрібно нарізаний перець чипотле.
4Щільно загорнути тортильї у фольгу. Змастити стійку для гриля. Смажити рибу та загорнуті тортильї без кришки над середнім вогнем 4‑6 хвилин або до нагрівання продуктів, перегортаючи рибу та пакетики з тортильями один раз. Виделкою розірвати рибу на шматочки.
ВАРІАНТ 1
1Наповнити тортильї капустою, сальсою, авокадо - розрізаним навпіл, без кісточки, очищеним і нарізаним скибочками (за бажання), рибою та кремом чипотле. Посипати кінзою (за бажання) і подавати з дольками лайму.
ВАРІАНТ 2:
1Наповнити тортильї шаткованою брокколі, фруктовою сальсою, авокадо - розрізаним навпіл, без кісточки, очищеним і нарізаним скибочками (за бажання), рибою та кремом чипотле. Посипати кінзою (за бажання) і подавати з дольками лайму.
ФРУКТОВА САЛЬСА:
1У середній чаші змішати дрібно нарізаний свіжий ананас або манго, нарізану свіжу кінзу, мед, подрібнену цедру та сік лайму або лимону та дрібно нарізаний консервований перець чипотле в соусі адобо.
РИБНІ ТОСТАДО
1Замінити тортильї на 6 черпашок тостадо. Черпашки тостадо не нагрівати.