Риба під маринадом (з вином і томатом)
Риба під маринадом (з вином і томатом)

Риба під маринадом (з вином і томатом)

  

26 Березня, 2020

Школа гастронома 2012 №14 (208) Июль - Блюда из рыбы

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Тріска - 500 г філе

Борошно - 3 ст. ложки

Морква - 5 шт.

Цибуля - 5 шт.

Селера - 100 г кореня

Томатна паста - 2 ст. ложки

Лавровий лист - 1 шт.

Перець чорний - 8 горошин

Вино біле - 2 ст. ложки

Олія для обсмажування

Сіль

Цукор

Directions

1Філе тріски сполоснути холодною водою і розрізати на невеликі шматки. Кожен шматок добре обсушити й обваляти у борошні. Струсити надлишки й обсмажити рибу з двох боків у розігрітій олії до золотистої скоринки, приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Накрити кришкою і зняти з вогню.

Риба під маринадом (з вином і томатом)

2Моркву та селеру очистити і натерти на крупній тертушці. Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями. У великому сотейнику обсмажувати овочі в розігрітій олії до м'якості 5‑7 хвилин.

Риба під маринадом (з вином і томатом)

3Додати томатну пасту, лавровий лист, чорний перець і вино. Приправити сіллю та цукром. Тушкувати на невеликому вогні, час від часу перемішуючи, 10 хвилин.

Риба під маринадом (з вином і томатом)

4На блюдо викласти шматки тріски, зверху - весь маринад. Накрити і дати настоятися при кімнатній температурі 1 годину.

Риба під маринадом (з вином і томатом)

5Рибу під маринадом можна подавати і як холодну закуску, і в гарячому вигляді, зі смаженою або відвареною картоплею на гарнір. Перед подачею можна прикрасити будь-якою зеленню.

Риба під маринадом (з вином і томатом)

00:00