Риба під маринадом (з вином і томатом)
26 Березня, 2020
Школа гастронома 2012 №14 (208) Июль - Блюда из рыбы
- Prep: 1 hr
- Cook: 50 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Тріска - 500 г філе
Борошно - 3 ст. ложки
Морква - 5 шт.
Цибуля - 5 шт.
Селера - 100 г кореня
Томатна паста - 2 ст. ложки
Лавровий лист - 1 шт.
Перець чорний - 8 горошин
Вино біле - 2 ст. ложки
Олія для обсмажування
Сіль
Цукор
Directions
1Філе тріски сполоснути холодною водою і розрізати на невеликі шматки. Кожен шматок добре обсушити й обваляти у борошні. Струсити надлишки й обсмажити рибу з двох боків у розігрітій олії до золотистої скоринки, приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Накрити кришкою і зняти з вогню.
2Моркву та селеру очистити і натерти на крупній тертушці. Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями. У великому сотейнику обсмажувати овочі в розігрітій олії до м'якості 5‑7 хвилин.
3Додати томатну пасту, лавровий лист, чорний перець і вино. Приправити сіллю та цукром. Тушкувати на невеликому вогні, час від часу перемішуючи, 10 хвилин.
4На блюдо викласти шматки тріски, зверху - весь маринад. Накрити і дати настоятися при кімнатній температурі 1 годину.
5Рибу під маринадом можна подавати і як холодну закуску, і в гарячому вигляді, зі смаженою або відвареною картоплею на гарнір. Перед подачею можна прикрасити будь-якою зеленню.