Коржі з висівками й абрикосами
8 Травня, 2019
155 рецептов для здоровья сосудов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Борошно - 1,5 склянки
Висівки - 0,5 склянки
Розпушувач з низьким вмістом натрію - 1 ст. ложка
Цукор - 3 ст. ложки
Масло несолоне - 3 ст. ложки
Абрикоси або родзинки - 0,5 склянки
Яйця - 1 шт.
Молоко - 0,5 склянки
Йогурт без добавок - 0,5 склянки
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Вода - 2 ст. ложки
Глазур цукрова - 1,5 склянки
Ваніль - 0,2 ч. ложки або
Лимон - 1 ч. ложка соку
Directions
1Розігріти духовку до 220°C.
2Змішати борошно, висівки, розпушувач для тіста і цукор. Вмішати туди масло за допомогою блендера або пальцями до повного розчинення в сухих інгредієнтах. Додати абрикоси або родзинки та ретельно перемішати до однорідної маси.
3Змішати в мисці яйце, молоко та йогурт, додати борошняну суміш і трошки перемішати, щоб всі компоненти лише зволожилися.
4Викласти тісто на дошку, замісити та розкачати до товщини в 2,5 см. Посипати борошном краї склянки діаметром 5‑8 см і з її допомогою вирізати з тіста коржі, збираючи залишки та розкочуючи їх знов і знов, доки все тісто не буде використано.
5Помістити коржі на деко і випікати 15 хвилин або до золотистого кольору.
6Можна покрити або збризнути коржі глазур'ю, поки вони ще теплі.
7ГЛАЗУР: Вбити воду в цукрову глазур до утворення густої глазурі. Для більш рідкої глазурі додати ще трохи води. Додати ваніль або лимонний сік.
Дієта з клітковиною для здоров'я судин