100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs 30 mins
Yields: 550 г
Ingredients
Борошно - 450 г
Дріжджі сухі - 15 г
Олія оливкова - 4 ст. ложки
Розмарин свіжий - кілька гілочок
Цукор - 2 ч. ложки
Сіль - 1 ч. ложка + 1 щіпка крупної солі для посипання
Вода - 200 мл
Directions
1Просіяти борошно. Додати сухі дріжджі, сіль і цукор. Влити 2 ст. ложки оливкової олії та теплу воду.
2Вимішувати тісто на посипаній борошном поверхні не менше 10‑15 хвилин (чим довше, тим смачніше вийде). Додати листя розмарину (головне - не переборщити, пам'ятаючи про інтенсивний смак і аромат цієї пряної трави). Накрити тісто рушником, залишити на 30 хвилин.
3Викласти тісто на деко, змащене оливковою олією. Розтягнути на всі боки. Зробити пальцями поглиблення по всій поверхні. Змастити оливковою олією, посипати крупною сіллю. Можна додатково посипати свіжим розмарином. Накрити рушником, дати підійти ще 30 хвилин.