Форшмак (прикрашений солоними огірками)
закуски, сніданки, страви з риби єврейська кухня дитяче
3 Серпня, 2019
Коллекция рецептов (Школа гастронома) 2012 №5 (133) Март - Блюда еврейской кухни
- Cook: 30 mins
- Yields: 10-12 порцій
Ingredients
Оселедець - 2 шт.
Молоко - 500 мл
Яйця - 3 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Оцет - 2 ч. ложки
Олія - 2 ч. ложки
Перець чорний - 3 горошини
Перець духмний - 2 горошини
Яблука - 2 шт.
Цибуля - 2 шт.
Картопля - 4 шт.
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Огірки солоні - 2 шт. невеликих
Directions
1У оселедця зробити розріз вздовж черевця, видалити нутрощі. Промити оселедець під теплою водою. Тонким гострим ножем зробити неглибокий надріз уздовж хребта і зняти шкіру. Видалити голови, розділити рибу на дві половини, вийняти хребет і всі кістки. Покласти оселедцеве філе в неглибоку миску, залити молоком і залишити вимочувати на 3‑4 години.
2Яйця зварити круто.
3Жовтки покласти в окрему миску. Додати гірчицю, оцет (краще фруктовий), олію, мелений чорний і духмяний перець. Добре розтерти товкачиком до однорідної маси.
4Яблука очистити від шкірки, м'якоть розрізати на великі шматки, видаливши серцевину. Цибулю очистити і крупно нарізати.
5Оселедець дістати з миски з молоком і теж крупно нарізати.
6Пропустити через м'ясорубку шматки оселедця, яблука, цибулю та залишки яєчних білків.
7Картоплю очистити, нарізати шматками та відварити до готовності.
8Воду злити, додати в каструлю залишки молока та потовкти картоплю в пюре.
9В оселедцеву масу додати розтерті яєчні жовтки та картоплю і все ще раз пропустити через м'ясорубку. Покласти в пластиковий контейнер, закрити і поставити в холодильник.
10За 1 годину до подачі на стіл викласти форшмак на сервірувальне блюдо, надавши йому форму рибки.
11Солоні огірки нарізати тонкими півколами та викласти зверху «лусочками».