Форшмак, прикрашений солоними огірками
Форшмак, прикрашений солоними огірками

Форшмак (прикрашений солоними огірками)

  , ,     

3 Серпня, 2019

Коллекция рецептов (Школа гастронома) 2012 №5 (133) Март - Блюда еврейской кухни

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 10-12 порцій

Ingredients

Оселедець - 2 шт.

Молоко - 500 мл

Яйця - 3 шт.

Гірчиця - 1 ч. ложка

Оцет - 2 ч. ложки

Олія - 2 ч. ложки

Перець чорний - 3 горошини

Перець духмний - 2 горошини

Яблука - 2 шт.

Цибуля - 2 шт.

Картопля - 4 шт.

ДЛЯ ДЕКОРУ:

Огірки солоні - 2 шт. невеликих

Directions

1У оселедця зробити розріз вздовж черевця, видалити нутрощі. Промити оселедець під теплою водою. Тонким гострим ножем зробити неглибокий надріз уздовж хребта і зняти шкіру. Видалити голови, розділити рибу на дві половини, вийняти хребет і всі кістки. Покласти оселедцеве філе в неглибоку миску, залити молоком і залишити вимочувати на 3‑4 години.

Форшмак, прикрашений солоними огірками

2Яйця зварити круто.

3Жовтки покласти в окрему миску. Додати гірчицю, оцет (краще фруктовий), олію, мелений чорний і духмяний перець. Добре розтерти товкачиком до однорідної маси.

Форшмак, прикрашений солоними огірками

4Яблука очистити від шкірки, м'якоть розрізати на великі шматки, видаливши серцевину. Цибулю очистити і крупно нарізати.

5Оселедець дістати з миски з молоком і теж крупно нарізати.

6Пропустити через м'ясорубку шматки оселедця, яблука, цибулю та залишки яєчних білків.

7Картоплю очистити, нарізати шматками та відварити до готовності.

8Воду злити, додати в каструлю залишки молока та потовкти картоплю в пюре.

Форшмак, прикрашений солоними огірками

9В оселедцеву масу додати розтерті яєчні жовтки та картоплю і все ще раз пропустити через м'ясорубку. Покласти в пластиковий контейнер, закрити і поставити в холодильник.

Форшмак, прикрашений солоними огірками

10За 1 годину до подачі на стіл викласти форшмак на сервірувальне блюдо, надавши йому форму рибки.

Форшмак, прикрашений солоними огірками

11Солоні огірки нарізати тонкими півколами та викласти зверху «лусочками».

Форшмак, прикрашений солоними огірками

00:00