Форель з грибами білими
страви з грибів, страви з риби французька кухня
8 Серпня, 2020
300 рецептов французской кухни
Ingredients
Форель - 1 кг
Гриби білі свіжі  - 600 г
Цибуля шалот - 6 шт.
Масло вершкове - 60 г
Олія - 4 ст. ложки
Вермут білий - 200 г
Вино сухе біле - 200 г
Сметана - 300 г
Лимон - 2 ст. ложки соку
Петрушка
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Рибу обробити, відокремити філе зі шкірою без реберних кісток. Якщо риба велика, розрізати філе уздовж на дві частини.
2Ніжки грибів обрізати, не мити їх, тільки почистити ножем і нарізати скибочками.
3Кожне філе форелі посолити і поперчити, загорнути в трубочку та перев'язати ниткою, щоб трубочка не розкручувалася.
4Приготувати філе на пару; якщо немає спеціальної каструлі, то на дно звичайної каструлі налити води, підсолити її та довести до кипіння. Над водою встановити друшляк з рибою так, щоб він не торкався окропу. Закрити кришкою та варити 8‑10 хвилин.
5СОУС: Очистити і нарізати цибулю, покласти в маленьку каструлю з розігрітим вершковим маслом і поставити на середній вогонь. Коли цибуля стане прозорою, влити вермут і біле вино. Випарювати дуже сильно (2/3), потім додати сметани і випарити ще наполовину.
6Олію та залишки вершкового масла розігріти на сильному вогні, покласти гриби й обсмажити до рум'янцю.
7Рибу викласти на підігріті тарілки, знявши акуратно нитки. Навколо розкласти гриби. Приправити соус сіллю, перцем і лимонним соком, полити ним рибу. Прикрасити блюдо скибочками петрушки та подати на стіл.