Гриби смажені на зимуГриби смажені на зиму
Гриби смажені на зимуГриби смажені на зиму

Гриби смажені на зиму

  ,

9 Липня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 600 мл

Ingredients

Гриби (білі, підосиковики, лисички, сироїжки, рижики, маслюки, опеньки) - 1 кг

Олія - 250 мл

Сіль

Directions

1Очистити і вимити гриби. Великі розрізати на 4 частини. Скласти гриби в каструлю, залити водою. Довести до кипіння, варити 15 хвилин на повільному вогні. Відкинути гриби на друшляк, промити під струменем холодної води.

2Знову скласти в каструлю, залити водою таким чином, щоб гриби повністю були нею покриті. Довести до кипіння, додати сіль, варити 1 годину на помірному вогні. Відкинути на друшляк.

3Розігріти в сковороді олію. Додати гриби, смажити 20 хвилин на помірному вогні.

4Укласти гриби в стерилізовані банки та залити олією, в якій вони смажилися, щоб зверху утворився шар у 2 см.

5Закупорити банки стерилізованими кришками з різьбленням.

6Зберігати в прохолодному місці 5‑6 місяців.

00:00