Оладки на кисляку
млинці, оладки, сирники здорове харчування
24 Березня, 2019
175 рецептов для здоровья сердца (Еда, которая лечит)
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Ingredients
Борошно - 0,5 кг / 2 склянки
Кисляк домашній (молоко кисле, простокваша) зі знежиреного молока (після сепаратора) або кефір 1% магазинний - 500 мл / 250 мл
Яйця - 2‑3 білки / 3 шт.
Сода - 1 ч. ложка / 0,25 ч. ложки
Олія рафінована - 3 ст. ложки + для смаження / 100 мл
Масло вершкове - 50 г (варіант 2)
Цукор - 4 ст. ложки / 2 ст. ложки
Сіль - 1 щіпка
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Змішати кисляк з содою, сіллю і цукром. Коли сода «відшипить» додати білки яєць і просіяне борошно, вимішати тісто. Після цього влити в тісто 3 ст. ложки олії та ще раз перемішати.
2Підсмажувати оладки з двох боків, викладаючи їх ложкою на гарячу сковороду, змащену олією.
3Подавати з сиропом від будь-якого варення.
ВАРІАНТ 2:
1У кисле молоко додати сіль, цукор, соду, яйця. Все розмішати. Помішуючи, додати борошно, розмішати до зникнення грудок.
2На гарячу сковороду з невеликою кількістю олії наливати тісто й обсмажувати оладки з обох боків до рум'янцю.
3Поки оладки гарячі, змастити їх вершковим маслом.
4Подавати з кисло-солодким варенням, чаєм або молоком.
Дієта для здоров'я серця (варіант 1)