Оладки на кисляку
Оладки на кисляку

Оладки на кисляку

    

24 Березня, 2019

175 рецептов для здоровья сердца (Еда, которая лечит)
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно - 0,5 кг / 2 склянки

Кисляк домашній (молоко кисле, простокваша) зі знежиреного молока (після сепаратора) або кефір 1% магазинний - 500 мл / 250 мл

Яйця - 2‑3 білки / 3 шт.

Сода - 1 ч. ложка / 0,25 ч. ложки

Олія рафінована - 3 ст. ложки + для смаження / 100 мл

Масло вершкове - 50 г (варіант 2)

Цукор - 4 ст. ложки / 2 ст. ложки

Сіль - 1 щіпка

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Змішати кисляк з содою, сіллю і цукром. Коли сода «відшипить» додати білки яєць і просіяне борошно, вимішати тісто. Після цього влити в тісто 3 ст. ложки олії та ще раз перемішати.

2Підсмажувати оладки з двох боків, викладаючи їх ложкою на гарячу сковороду, змащену олією.

3Подавати з сиропом від будь-якого варення.

ВАРІАНТ 2:

1У кисле молоко додати сіль, цукор, соду, яйця. Все розмішати. Помішуючи, додати борошно, розмішати до зникнення грудок.

2На гарячу сковороду з невеликою кількістю олії наливати тісто й обсмажувати оладки з обох боків до рум'янцю.

3Поки оладки гарячі, змастити їх вершковим маслом.

4Подавати з кисло-солодким варенням, чаєм або молоком.

Дієта для здоров'я серця (варіант 1)

00:00