Оладки з яблуками та журавлиною
Оладки з яблуками та журавлиною

Оладки з яблуками та журавлиною

  

7 Лютого, 2019

100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 20 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Молоко - 200 мл

Яйця - 1 шт.

Борошно - 200 г

Цукор тростинний - 35 г

Розпушувач - 1 ч. ложка

Кориця мелена

Мускатний горіх

Олія для смаження

ДЛЯ СОУСУ:

Яблука - 1 шт.

Журавлина - 50 г

Масло вершкове - 30 г

Цукор тростинний - 35 г

Аніс (бодян)

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Цукрова пудра

М'ята

Directions

1Зробити в борошні «колодязь», всипати в нього цукор і розпушувач. Тонкою цівкою влити молоко, ретельно перемішуючи. Вимісити однорідне тісто.

2Натерти мускатний горіх, додати яйце і корицю.

3Обсмажувати оладки з двох боків на розпеченій олії до золотистого кольору.

4Нарізати яблука кубиками та обсмажувати на вершковому маслі 2‑3 хвилини.

5Додати в сковороду цукор, аніс (бодян) і промиту журавлину. Смажити 2‑3 хвилини, зняти з вогню.

6Відокремити листя м'яти від стебла.

7Викласти оладки на тарілку, додати яблука з журавлиною, прикрасити листочками м'яти та цукровою пудрою.

00:00