Оладки з капустою / зі свіжою капустою
млинці, оладки, сирники, овочеві страви
30 Листопада, 2016
100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Блины, блинчики, оладьи
Домашние блины (50 самых лучших рецептов)
Этюды о питании
- Cook: 1 hr
- Yields: 7 порций
Ingredients
Борошно пшеничне - 160 г / 6 ст. ложок / 1 склянка
Кефір або кисле молоко (для варіанта 2) - 500 мл / 2 склянки
Капуста свіжа - 180 г / 200 г / 1 склянка дрібно нарізаної
Яйця - 2 шт.
Цукор - 1 ч. ложка
Олія - 1 ст. ложка
Сіль - 1/3 ч. ложки
Масло вершкове або маргарин вершковий або олія - 100 г для смаження
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Дрібно нашаткувати капусту, скласти в друшляк, обшпарити окропом.
2Збити яйця з цукром і сіллю. Додати кефір і олію, перемішати. Всипати борошно, перемішати.
3Додати капусту, ретельно вимісити тісто.
4Смажити оладки з двох боків на розпеченому вершковому маслі до золотистого кольору.
ВАРІАНТ 2:
1Збити яйця, з'єднати їх з кефіром або кислим молоком, додати сіль, цукор, борошно, олію та замісити легке напівгусте тісто.
2Додати в тісто дрібно посічену свіжу капусту.
3Оладки обсмажити з двох боків.
4Подавати зі сметаною.
ВАРІАНТ 3:
1Яйця та цукор збити, у збиту масу додати кефір, борошно, олію, сіль, капусту та замісити тісто.
2Випікати оладки звичайним способом.