горіхово-фруктово-кукурудзяна суміш
горіхово-фруктово-кукурудзяна суміш

Суміш фруктово-горіхова пряна (швидкого приготування)

  ,   ,

5 Вересня, 2018

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Yields: 5 порцій - 4,25 склянки

Ingredients

ГОРІХИ ЗІ СПЕЦІЯМИ:

Кеш'ю - 0,5 склянки

Мигдаль цілий - 0,5 склянки

Олія рапсова або оливкова - 0,5 ст. ложки

Чилі мелений - 1 ч. ложка

Сіль велика - 0,5 ч. ложки

Орегано сушений - 0,5 ч. ложки

Паприка - 0,5 ч. ложки

Цибулевий порошок - 0,25 ч. ложки

Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки

ФРУКТОВА СУМІШ:

Соєві боби солоні смажені - 1 склянка

Насіння соняшнику солоне смажене - 0,25 склянки

Курага, нарізана шматочками - 1 склянка

Яблука сушені, нарізані шматочками - 1 склянка

Кукурудза сушена - 0,5 склянки

Directions

1Розігріти духовку до 190°C.

2Змішати інгредієнти для горіхів у мисці. Покласти цю масу на деко та поставити в духовку на 7‑10 хвилин (перевернувши один раз).

3Змішати горіхову масу з іншими інгредієнтами.

4Зберігати суміш в герметично закритій ємності при кімнатній температурі.

Ця поживна суміш з горіхів і фруктів готується без цукру. У ній містяться корисні жири, різні вітаміни та мінерали. Варто тримати суміш вдома або на роботі на той випадок, якщо захочеться чогось перекусити.

При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 15 г. Еквівалентно 1 порції крохмалевмісних продуктів і 1 порції жирів.

При обмеженні споживання натрію. Основне джерело натрію в цьому рецепті - солоні соєві боби та насіння соняшнику. Так що можна просто їх не солити. Щоб поліпшити смак суміші, подвоїти кількість спецій і підсмажити соєві боби та насіння разом із горіхами.

Щоб скоротити час готування, купити смажені соєві боби та соняшникове насіння. Сухофрукти мають бути без цукру.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size0,25 склянки
Calories117 ккал
Sodium122 мг
Protein4 г
Cholesterol0 г
Total Fat5,4 г
Saturated Fat0,7 г
Polyunsaturated Fat0,52 г
Monounsaturated Fat1,33 г
Trans Fat0 г
Total Carbohydrates15 г
Dietary Fiber1,7 г