Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Yields: 5 порцій - 4,25 склянки
Ingredients
ГОРІХИ ЗІ СПЕЦІЯМИ:
Кеш'ю - 0,5 склянки
Мигдаль цілий - 0,5 склянки
Олія рапсова або оливкова - 0,5 ст. ложки
Чилі мелений - 1 ч. ложка
Сіль велика - 0,5 ч. ложки
Орегано сушений - 0,5 ч. ложки
Паприка - 0,5 ч. ложки
Цибулевий порошок - 0,25 ч. ложки
Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
ФРУКТОВА СУМІШ:
Соєві боби солоні смажені - 1 склянка
Насіння соняшнику солоне смажене - 0,25 склянки
Курага, нарізана шматочками - 1 склянка
Яблука сушені, нарізані шматочками - 1 склянка
Кукурудза сушена - 0,5 склянки
Directions
1Розігріти духовку до 190°C.
2Змішати інгредієнти для горіхів у мисці. Покласти цю масу на деко та поставити в духовку на 7‑10 хвилин (перевернувши один раз).
3Змішати горіхову масу з іншими інгредієнтами.
4Зберігати суміш в герметично закритій ємності при кімнатній температурі.
Ця поживна суміш з горіхів і фруктів готується без цукру. У ній містяться корисні жири, різні вітаміни та мінерали. Варто тримати суміш вдома або на роботі на той випадок, якщо захочеться чогось перекусити.
При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 15 г. Еквівалентно 1 порції крохмалевмісних продуктів і 1 порції жирів.
При обмеженні споживання натрію. Основне джерело натрію в цьому рецепті - солоні соєві боби та насіння соняшнику. Так що можна просто їх не солити. Щоб поліпшити смак суміші, подвоїти кількість спецій і підсмажити соєві боби та насіння разом із горіхами.
Щоб скоротити час готування, купити смажені соєві боби та соняшникове насіння. Сухофрукти мають бути без цукру.