Галета з помідорами та сиром
Галета з помідорами та сиром

Галета з помідорами та сиром

    , ,

14 Листопада, 2019

Школа гастронома 2013 №15 (233) Август - Самые здоровые и легкие блюда для вашего лета!

  • Cook: 1 hr 40 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Борошно - 270 г

Яйця - 1 шт.

Олія оливкова «екстра вірджин» - 60 мл

Вода - 60 мл

Сіль

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Помідори - 3‑4 шт. міцних середніх

Сир імеретиньский - 400 г

Базилік сушений - 1 ч. ложка

Олія оливкова «екстра вірджин»

Сіль

Перець чорний мелений

ЗА БАЖАННЯ:

Перець солодкий

Баклажани

Кабачки

Directions

1Просіяти борошно з сіллю у велику миску. В іншій мисці змішати теплу воду, оливкову олію та яйце, перелити в миску з борошном. Замісити м'яке еластичне тісто, скачати його в кулю та покласти в миску. Накрити харчовою плівкою і залишити на 1 годину.

Галета з помідорами та сиром

2Розігріти духовку до 180°С.

3Розкачати тісто в коло діаметром 36 см. Застелити деко папером для випічки та викласти тісто.

Галета з помідорами та сиром

4Нарізати помідори кружальцями завтовшки 5‑7 мм, покласти в миску, трохи посолити і поперчити, посипати базиліком. Сир нарізати шматками такої самої товщини.

Галета з помідорами та сиром

5Викласти на тісто начинку, відступивши від краю 4 см, чергуючи помідори та сир. Покласти скибочки внапуск. Скропити оливковою олією. Загорнути краї тіста на начинку.

Галета з помідорами та сиром

6Поставити пиріг в духовку та випікати 40‑45 хвилин, доки тісто не стане золотистим і сир не розплавиться.

7Остудити на деку, подавати галету теплою.

Галета з помідорами та сиром

Крім помідорів, в начинку можна покласти солодкий перець і обсмажені баклажани та кабачки

00:00