Галета з помідорами та сиром
пироги вегетаріанське, духовка, швидко
14 Листопада, 2019
Школа гастронома 2013 №15 (233) Август - Самые здоровые и легкие блюда для вашего лета!
- Cook: 1 hr 40 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Борошно - 270 г
Яйця - 1 шт.
Олія оливкова «екстра вірджин» - 60 мл
Вода - 60 мл
Сіль
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Помідори - 3‑4 шт. міцних середніх
Сир імеретиньский - 400 г
Базилік сушений - 1 ч. ложка
Олія оливкова «екстра вірджин»
Сіль
Перець чорний мелений
ЗА БАЖАННЯ:
Перець солодкий
Баклажани
Кабачки
Directions
1Просіяти борошно з сіллю у велику миску. В іншій мисці змішати теплу воду, оливкову олію та яйце, перелити в миску з борошном. Замісити м'яке еластичне тісто, скачати його в кулю та покласти в миску. Накрити харчовою плівкою і залишити на 1 годину.
2Розігріти духовку до 180°С.
3Розкачати тісто в коло діаметром 36 см. Застелити деко папером для випічки та викласти тісто.
4Нарізати помідори кружальцями завтовшки 5‑7 мм, покласти в миску, трохи посолити і поперчити, посипати базиліком. Сир нарізати шматками такої самої товщини.
5Викласти на тісто начинку, відступивши від краю 4 см, чергуючи помідори та сир. Покласти скибочки внапуск. Скропити оливковою олією. Загорнути краї тіста на начинку.
6Поставити пиріг в духовку та випікати 40‑45 хвилин, доки тісто не стане золотистим і сир не розплавиться.
7Остудити на деку, подавати галету теплою.
Крім помідорів, в начинку можна покласти солодкий перець і обсмажені баклажани та кабачки