1Розігріти духовку до 400°F (200°C). Перемішати у сковорідці нарізані четвертинками помідори, оливкову олію, корицю та пластівці червоного перцю, заправити сіллю та перцем. Обсмажувати на 10‑15 хвилин або доки помідори не почнуть розтріскуватися. Відставити.
2Змішати у мисці буряк, огірки, червоний і зелений перець, нарізану селеру, тертий часник і тонко нарізану зелену частину зеленої цибулі.
3ЗАПРАВКА: Змішати у мисці оливкову олію та гострий соус.
4Перемішати, струшуючи, овочі з заправкою, додати смажені помідори та знову струсонути.
5Авокадо грубо нарізати, перемішати з лимонним соком, щоб запобігти зміні кольору.
6Покласти салат «Гаспачо» у чашу, потім додати авокадо і зверху посипати листям базиліку.