Гаспачо з кремом з пармезану
7 Травня, 2019
100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Помідори - 10 шт.
Огірки - 2 шт.
Перець болгарський солодкий - 1 шт.
Часник - 4‑5 зубчиків
Цибуля червона - 1 шт.
Оцет винний червоний - 4 ст. ложки
Вино сухе червоне - 50 мл
Петрушка - кілька гілочок
Сіль
Перець чорний мелений
Олія оливкова для змащування
ДЛЯ КРЕМУ:
Вершки 33% - 50 мл
Пармезан - 100 г
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Базилік - 1 пучок
Орегано - 0,5 ч. ложки
Directions
1Потовкти у ступці часник разом із сіллю.
2Змастити перець оливковою олією. Запікати в духовці 10 хвилин при 200°С. Видалити шкірку та насіння.
3Дрібно нарізати очищену цибулю, змішати з часником. Залити оцтом.
4Зробити на кожному помідорі надріз хрест-навхрест, залити окропом на 1 хвилину. Зняти шкірку, видалити насіння.
5Очистити огірки, нарізати дрібними кубиками.
6З'єднати овочі, перемішати. Подрібнити блендером. В останню чергу додати цибулю з оцтом і часником, рубану петрушку. Посолити, поперчити. Поставити в холодильник на 2 години.
7Подавати у склянках, розбавляючи червоним вином.
8КРЕМ: Розігріти вершки в сотейнику, додати тертий пармезан. Нагрівати, доки вершки не загуснуть.
9Викласти крем поверх гаспачо. Посипати сушеним орегано, прикрасити гілочкою базиліку.
ЧАС: 30 хвилин + 2 години на охолодження