Варення з аґрусу в сиропі
Варення з аґрусу в сиропі

Варення з аґрусу / аґрусове (в сиропі)

  

6 Липня, 2019

Консервирование ягод
Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Советы бабушки Агафьи / Умная усадьба)

Ingredients

Аґрус - 1 кг ягід

Цукор - 1,3 кг

Вода - 600 г / 1,5 склянки

Листя вишні (за бажання)

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Ягоди аґрусу очистити від плодоніжок і квітколожа, промити і пробланшувати, опускаючи в друшляку в киплячу воду на 3 хвилини. У воду для бланшування можна покласти зелене листя вишні для збереження кольору ягід.

2Приготувати сироп з розрахунку 0,6 кг цукру і 600 г води на 1 кг ягід.

3Гарячим сиропом залити ягоди, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин, потім зняти з вогню на 4 години. Так повторити 3 рази, до готовності. При кожній наступній варці додавати по 1,5 склянки цукру на 1 кг ягід.

4Готове варення в киплячому стані розлити в гарячі сухі банки, герметично їх закупорити, перевернути вниз шийкою і за можливості швидко охолодити.

ВАРІАНТ 2:

1Тверді, не зовсім зрілі ягоди наколоти й опустити на 2‑3 хвилини в киплячу воду.

2Охолоджені ягоди перекласти у варильну миску та залити гарячим цукровим сиропом. Довести до кипіння та поставити в холодне місце на 8‑10 годин.

3Потім на слабкому вогні довести до кипіння, варити 3‑5 хвилин і знову поставити в холодне місце.

4Зробити так ще 2 рази і варити до готовності.

00:00