Варення з аґрусу / аґрусове (в сиропі)
6 Липня, 2019
Консервирование ягод
Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Советы бабушки Агафьи / Умная усадьба)
Ingredients
Аґрус - 1 кг ягід
Цукор - 1,3 кг
Вода - 600 г / 1,5 склянки
Листя вишні (за бажання)
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Ягоди аґрусу очистити від плодоніжок і квітколожа, промити і пробланшувати, опускаючи в друшляку в киплячу воду на 3 хвилини. У воду для бланшування можна покласти зелене листя вишні для збереження кольору ягід.
2Приготувати сироп з розрахунку 0,6 кг цукру і 600 г води на 1 кг ягід.
3Гарячим сиропом залити ягоди, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин, потім зняти з вогню на 4 години. Так повторити 3 рази, до готовності. При кожній наступній варці додавати по 1,5 склянки цукру на 1 кг ягід.
4Готове варення в киплячому стані розлити в гарячі сухі банки, герметично їх закупорити, перевернути вниз шийкою і за можливості швидко охолодити.
ВАРІАНТ 2:
1Тверді, не зовсім зрілі ягоди наколоти й опустити на 2‑3 хвилини в киплячу воду.
2Охолоджені ягоди перекласти у варильну миску та залити гарячим цукровим сиропом. Довести до кипіння та поставити в холодне місце на 8‑10 годин.
3Потім на слабкому вогні довести до кипіння, варити 3‑5 хвилин і знову поставити в холодне місце.
4Зробити так ще 2 рази і варити до готовності.