виноградний джем, варення або бекмес
виноградний джем, варення або бекмес

Варення з винограду

  

8 Лютого, 2019

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Виноград - 1 кг ягід

Цукор - 1,2 кг

Вода - 1 склянка

Directions

1Ягоди зрізати ножицями з тупими кінцями, ретельно вимити, на 2‑3 хвилини опустити у воду, нагріту до 80°C, після чого одразу ж охолодити у холодній воді.

2Покласти ягоди у варильний тазик, залити киплячим цукровим сиропом і варити не більше 20 хвилин на помірному вогні.

3Відставити на 8‑10 годин і знову варити 40 хвилин.

4Потім відокремити ягоди від сиропу на друшляку та розкласти по банках.

5Сироп варити ще 15 хвилин, потім залити ним ягоди у банках. Заповнені банки закупорити.

00:00