Виноград маринований
Виноград маринований

Виноград, маринований з сіллю

  

22 Квітня, 2019

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Виноград крупноягідних сортів із щільною шкіркою

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

Вода - 1 л

Цукор - 2 ст. ложки

Сіль - 2 ч. ложки

Оцет фруктовий або столовий 6% - 0,5 л

Перець духмяний - 10‑12 горошин

Лавровий лист - 4 шт

Кориця - шматочок

Гвоздика - 2‑3 бутони

Directions

1У чисту тару: дубові бочки, скляні бутилі, банки - перед заповненням покласти на дно прянощі.

2Грона винограду розділити на частини, залишаючи по 5‑6 ягід на кожній з них. Ретельно вимити, сполоснути окропом.

3Виноград укласти в тару. Щоб ягоди не спливли при заливанні, покласти на них невеликий гніт; в горлечко пляшки (банки) вставити 2 прутика, складених навхрест. Налити в посуд з виноградом необхідну кількість оцту, залити окропом з розчиненими в ньому цукром і сіллю. Щоб маринад не окислився, налити зверху олію шаром 0,5‑1 см. Заповнену тару обв'язати вгорі пергаментним папером і зберігати при температурі не більше 10°C.

4Маринування триває близько місяця. У сухому місці при тій самій температурі маринад здатний зберігатися кілька місяців.

00:00