Кефтедас грецькі з цукіні
овочеві страви грецька кухня вегетаріанське, дитяче
4 Жовтня, 2019
Школа гастронома 2011 №18 (188) Сентябрь
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Цукіні - 1 шт. середній
Зелена цибуля - 3 стебла
Кріп - 1 пучок
Часник - 2 зубчики
Лимон - 1 ч. ложка тертої цедри
Хліб білий - 1 склянка свіжих крихт
Яйця - 1 шт.
Сир овечий - 75 г
Олія для обсмажування
Сіль - 1 ч. ложка
Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Directions
1Цукіні очистити та натерти на крупній тертушці. Викласти на полотняну серветку, присипати сіллю і залишити на 30 хвилин. За цей час цукіні дасть рясний сік.
2Тим часом цибулю та кріп вимити й обсушити. Часник очистити і дрібно нарізати. Сир натерти на крупній тертушці.
3Перекласти цукіні в дрібне сито та віджати якомога більше рідини.
4Викласти м'якоть у миску. Додати зелену цибулю, кріп, часник, лимонну цедру та мелений чорний перець. Перемішати. Додати хлібні крихти, яйце та сир.
5Піднос застелити пергаментом або фольгою. Брати двома столовими ложками трохи кабачкової маси, формувати невеликі котлетки та викладати на піднос. Поставити в холодильник мінімум на 1 годину.
6Розігріти в сотейнику олію та порціями обсмажувати кефтедас по 2,5 хвилини з кожного боку. Дати охолонути.
7Подавати з йогуртом.