Кефтедас грецькі з цукіні
Кефтедас грецькі з цукіні

Кефтедас грецькі з цукіні

      ,

4 Жовтня, 2019

Школа гастронома 2011 №18 (188) Сентябрь

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Цукіні - 1 шт. середній

Зелена цибуля - 3 стебла

Кріп - 1 пучок

Часник - 2 зубчики

Лимон - 1 ч. ложка тертої цедри

Хліб білий - 1 склянка свіжих крихт

Яйця - 1 шт.

Сир овечий - 75 г

Олія для обсмажування

Сіль - 1 ч. ложка

Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки

Directions

1Цукіні очистити та натерти на крупній тертушці. Викласти на полотняну серветку, присипати сіллю і залишити на 30 хвилин. За цей час цукіні дасть рясний сік.

Кефтедас грецькі з цукіні

2Тим часом цибулю та кріп вимити й обсушити. Часник очистити і дрібно нарізати. Сир натерти на крупній тертушці.

Кефтедас грецькі з цукіні

3Перекласти цукіні в дрібне сито та віджати якомога більше рідини.

Кефтедас грецькі з цукіні

4Викласти м'якоть у миску. Додати зелену цибулю, кріп, часник, лимонну цедру та мелений чорний перець. Перемішати. Додати хлібні крихти, яйце та сир.

Кефтедас грецькі з цукіні

5Піднос застелити пергаментом або фольгою. Брати двома столовими ложками трохи кабачкової маси, формувати невеликі котлетки та викладати на піднос. Поставити в холодильник мінімум на 1 годину.

Кефтедас грецькі з цукіні

6Розігріти в сотейнику олію та порціями обсмажувати кефтедас по 2,5 хвилини з кожного боку. Дати охолонути.

Кефтедас грецькі з цукіні

7Подавати з йогуртом.

Кефтедас грецькі з цукіні

00:00