Салат зелений під заправкою медово-гірчичною з ростбіфом
салати, страви з м'яса духовка, святкове
4 Травня, 2020
100 лучших рецептов праздничных салатов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 50 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичина або телятина - 400‑500 г вирізки
Лимони - 1 шт.
Ялівець - 1 ч. ложка ягід
Салат-латук - 200 г
Селера - 4 стебла
Яблука - 2 шт.
Олія - 1 ст. ложка
Сіль велика
Перець чорний мелений
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія оливкова - 8 ст. ложок
Гірчиця зернова - 2 ст. ложки
Мед - 2 ст. ложки
Лимон - 1 ст. ложка соку
Directions
1Очистити м'ясо від плівок, промити. Легко розчавити ягоди ялівцю ножем. Зняти з лимона цедру, вичавити сік. Скропити м'ясо соком лимона, посолити. Посипати ялівцем, цедрою лимона та перцем. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
2Обсмажити ростбіф у невеликій кількості розпеченої олії з усіх боків до рум'яної скоринки.
3Довести м'ясо до готовності в духовці при 220°С впродовж 10 хвилин.
4Очистити стебла селери від жорстких волокон, нарізати тонким пір'ям. Очистити яблука від насіння, нарізати тонкими скибочками.
5ЗАПРАВКА: Змішати мед з гірчицею, додати лимонний сік, ввести оливкову олію.
6Промити листя салату, обсушити, нарвати руками. Додати селеру та яблука, полити заправкою.
7Укласти заправлену суміш у центр тарілки, поруч акуратно викласти тонко нарізані скибочки ростбіфу. Прикрасити цедрою лимона.