Стейки Флет Айрон смажені з чімічуррі
29 Червня, 2020
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 1 hr 25 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Яловичина - 3 стейки з лопаткової частини без кісток (Флет Айрон), нарізані товщиною 1,8 см
Сіль кошерна або звичайна - 1 ч. ложка
Часниковий порошок - 0,5 ч. ложки
Кмин мелений - 0,5 ч. ложки
Перець чилі мелений - 0,5 ч. ложки
Перець чорний розчавлений - 0,5 ч. ложки
Перець каєнський - 0,25 ч. ложки
ДЛЯ ЧІМІЧУРРІ:
Кінза - 1 склянка щільно упакованого свіжого листя
Петрушка італійська - 1 склянка щільно утрамбованого свіжого листя
Оцет винний білий - 0,25 склянки
Часник - 3 зубчики
Сіль - 0,5 ч. ложки
Кмин мелений - 0,5 ч. ложки
Перець червоний подрібнений - 0,5 ч. ложки
Олія оливкова - 0,25 склянки
Directions
1Приготувати чімічуррі; відкласти.
2Розкласти папір для випічки та пергаментний папір або пластикову обгортку.
3У невеликій мисці з'єднати сіль, часниковий порошок, кмин, перці чилі та каєнський. Посипати сумішшю стейки з обох боків, втираючи пальцями. Розкласти на підготовленому папері для випічки, накрити пластиковою обгорткою та маринувати в холодильнику 1 годину.
4Смажити стейки без кришки над середнім жаром 7‑9 хвилин для слабкої прожарки (medium rare) (145°F - 63°С) або 10‑12 хвилин для середньої прожарки (medium) (160°F - 71°С), перевернувши один раз.
5Порізати стейки на порційні шматки. Подавати з чімічуррі.
ЧІМІЧУРРІ:
1У кухонному комбайні або блендері поєднати листя кінзи, петрушки, білий винний оцет, порізаний часник, сіль, мелений кмин і подрібнений червоний перець.
2Під час роботи процесора або блендера повільно додати оливкову олію безперервною цівкою, вимішувати до гладкості.
Залишки чімічуррі можна використувати як:
1М'ЯСНИЙ МАРИНАД: Вилити яловичину, птицю або свинину в мішок, який можна перегорнути, і маринувати 2‑3 години.
2ТОППЕР ДЛЯ КАРТОПЛІ: Перемішати з гарячою смаженою / печеною картоплею щойно з духовки.
3ДОБАВКА ДО ЯЄЦЬ: Додати у збиті яйця, повільно вливаючи його і помішуючи ложкою, у середині приготування.
Flat Iron Steak - американська назва стейка з лопаткової частини яловичої туші, нарізаного уздовж волокон
Підготовка: 25 хвилин
Маринування: 1 година
Смаження: 7 хвилин