Стейки Флет Айрон смажені з чімічуррі
Стейки Флет Айрон смажені з чімічуррі

Стейки Флет Айрон смажені з чімічуррі

    

29 Червня, 2020

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 1 hr 25 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Яловичина - 3 стейки з лопаткової частини без кісток (Флет Айрон), нарізані товщиною 1,8 см

Сіль кошерна або звичайна - 1 ч. ложка

Часниковий порошок - 0,5 ч. ложки

Кмин мелений - 0,5 ч. ложки

Перець чилі мелений - 0,5 ч. ложки

Перець чорний розчавлений - 0,5 ч. ложки

Перець каєнський - 0,25 ч. ложки

ДЛЯ ЧІМІЧУРРІ:

Кінза - 1 склянка щільно упакованого свіжого листя

Петрушка італійська - 1 склянка щільно утрамбованого свіжого листя

Оцет винний білий - 0,25 склянки

Часник - 3 зубчики

Сіль - 0,5 ч. ложки

Кмин мелений - 0,5 ч. ложки

Перець червоний подрібнений - 0,5 ч. ложки

Олія оливкова - 0,25 склянки

Directions

1Приготувати чімічуррі; відкласти.

2Розкласти папір для випічки та пергаментний папір або пластикову обгортку.

3У невеликій мисці з'єднати сіль, часниковий порошок, кмин, перці чилі та каєнський. Посипати сумішшю стейки з обох боків, втираючи пальцями. Розкласти на підготовленому папері для випічки, накрити пластиковою обгорткою та маринувати в холодильнику 1 годину.

4Смажити стейки без кришки над середнім жаром 7‑9 хвилин для слабкої прожарки (medium rare) (145°F - 63°С) або 10‑12 хвилин для середньої прожарки (medium) (160°F - 71°С), перевернувши один раз.

5Порізати стейки на порційні шматки. Подавати з чімічуррі.

ЧІМІЧУРРІ:

1У кухонному комбайні або блендері поєднати листя кінзи, петрушки, білий винний оцет, порізаний часник, сіль, мелений кмин і подрібнений червоний перець.

2Під час роботи процесора або блендера повільно додати оливкову олію безперервною цівкою, вимішувати до гладкості.

Залишки чімічуррі можна використувати як:

1М'ЯСНИЙ МАРИНАД: Вилити яловичину, птицю або свинину в мішок, який можна перегорнути, і маринувати 2‑3 години.

чімічуррі як м'ясний маринад

2ТОППЕР ДЛЯ КАРТОПЛІ: Перемішати з гарячою смаженою / печеною картоплею щойно з духовки.

чімічуррі як топпер для картоплі

3ДОБАВКА ДО ЯЄЦЬ: Додати у збиті яйця, повільно вливаючи його і помішуючи ложкою, у середині приготування.

чімічуррі як добавка до яєць

Flat Iron Steak - американська назва стейка з лопаткової частини яловичої туші, нарізаного уздовж волокон

Підготовка: 25 хвилин
Маринування: 1 година
Смаження: 7 хвилин

00:00

Nutrition Facts

Calories322 кал
Sodium587 мг
Protein30 г
Cholesterol91 мг
Total Fat21 г
Saturated Fat5 г
Total Carbohydrates2 г
Dietary Fiber1 г