Галета з журавлиною
Галета з журавлиною

Галета з журавлиною

  ,   

26 Січня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 200 г

Масло вершкове - 100 г

Сир (творог) - 100 г

Яйця - 1 шт.

Сіль - 0,25 ч.  ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Журавлина свіжа або свіжоморожена - 300 г

Цукор - 150 г

Волоські горіхи - 150 г

Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. ложка

Directions

1Просіяти борошно з сіллю. Зверху викласти нарізане кубиками вершкове масло та сир (творог). Порубати ножем до утворення дрібної крихти.

2Додати яйце та швидко замісити тісто. Загорнути його в плівку й помістити в холодильник на 40 хвилин.

3Обсмажувати волоські горіхи на сухій сковороді 10 хвилин до золотистого кольору та розкриття смаку.

4Крупно порубати горіхи ножем або подрібнити за допомогою блендера.

5Змішати журавлину з крохмалем. Додати волоські горіхи та цукор, добре перемішати.

6Розкачати тісто в коло діаметром 30 см. Викласти в центр начинку, залишаючи з краю кілька сантиметрів. Загорнути краї тіста.

7Випікати в розігрітій до 200°С духовці 30‑40 хвилин до золотистого кольору.

00:00