162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
Yields: 1 банка 0,5 л
Ingredients
Помідори - 4 шт.
Перець болгарський червоний - 3 шт. великих
Перчик чилі - 2 стручки
Часник - 4 зубчики
Лимон - 1 шт. (cік)
Петрушка - 1 пучок зелені / 1 жменя нарізаної
Оцет яблучний або виноградний 10% - 5 ст. ложок
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ст. ложки
Directions
1Вимити й очистити овочі. Пропустити болгарський перець і помідори без шкірки через м'ясорубку.
2Покласти овочі в чашу мультиварки та готувати 2 години на режимі «Тушкування».
3Пропустити нарізаний чилі та подрібнений часник через м'ясорубку. Щоб зробити аджику більш пекучою на смак, подрібнити перець чилі разом із насінням.
4За 30 хвилин до готовності додати в соус гостру масу, сіль, подрібнену зелень петрушки, цукор, сік лимона та яблучний оцет. Якщо аджика вийшла рідкою, уварити її до необхідної густоти в режимі «Випічка» або «Варка».
5Перекласти аджику в стерилізовані банки, закрити кришками. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.