Ingredients
Дріжджі - 35‑50 г (від третини до половини пачки)
Вода - 0,5 склянки (для опари)
Борошно
Цибуля - 1 шт.
Вода або молоко - 0,5 склянки
Олія соняшникова - приблизно 1/3 склянки
Сіль - 1‑2 щіпки
Directions
1Дріжджі, 0,5 склянки води і 1‑2 ст. ложки борошна перемішати в чашці та відставити.
2Цибулину нарізати дрібно-дрібно або пропустити через м'ясорубку.
3Запалити духовку.
4Перелити дріжджову суміш у велику миску, додати до неї 0,5 склянки води або молока (що є під рукою) і соняшникову олію. Все швидко, але старанно перемішати, всипати нарізану подрібнену цибулю, посолити, потім поступово підсипати муку та весь час розмішувати до утворення тіста, яке не пристає до рук. Момент цей важливо не пропустити. Головне - щоб тісто не вийшло занадто крутим. Борошно треба всипати поступово, доки тісто, продовжуючи залишатися ще дуже м'яким і ніжним, в той же час абсолютно відставало б від рук.
5Добре промісити таке тісто, наробити з нього колобків величиною приблизно з яблуко або трохи менше і сплюснути кожну з цих куль в корж завтовшки приблизно в 1‑1,5 см.
6Викласти ці коржі на деко або краще на лист і на відстані приблизно 1,5‑2 см одна від одної прокреслити по цих коржах глибокі лінії ножем, зробивши їх немов смугастими.
7Дати хлібу постояти перед посадкою в піч 2‑3 хвилини або одразу садити в піч, бо в кухні до цього часу вже буде жарко. Вогонь печі (духовки) має бути помірним, лист з коржами поставити на верхню полицю духовки.
8Хвилин через 10 подивитися, проткнути загостреним сірником. Якщо коржі зарум'янилися, а на сірнику все ж залишаються сліди тіста, дати постояти в духовці ще хвилини 2‑3. Але не більше.
9Вийняти, розкласти на дерев'яній дошці (фанері), прикрити рушником, шматком полотна.
10Пробувати приготований хліб хвилин через 25, не раніше: лише тоді він набуде свого справжнього смаку.