Желе медове зі смородиною і брусницею
Желе медове зі смородиною і брусницею

Желе медове зі смородиною і брусницею

    

7 Липня, 2019

Готовим с медом (Семь поварят)

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Мед - 2 склянки

Смородина чорна - 60 г

Брусниця - 60 г

Желатин - 40 г

Лимон - 1 ст. ложка соку

Directions

1Мед розвести в 4 склянках води, довести до кипіння і зняти з вогню.

2Желатин замочити в холодній кип'яченій воді (1:6) залишити на 30‑40 хвилин, після чого прогріти на водяній бані до повного розчинення.

3Підготований желатин ввести в медовий розчин, додати лимонний сік, довести до кипіння й охолодити.

4На дно форми налити желе шаром 2‑3 мм, охолодити.

5На застиглий шар желе укласти ягоди у вигляді орнаменту, залити невеликою кількістю желе так, щоб воно трохи покрило ягоди, і знов охолодити.

6Невеликими партіями виливати залишки желе і дати йому застигнути.

7Перед подачею дно формочки занурити на кілька секунд в гарячу воду та перекласти желе на тарілку.

ЧАС: 45 хвилин + застигання

00:00